Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
 

Super tweeter

4pi-plus-2-hg-zwart-schuin-x-360x2404pi-plus-2-hg-zwart-zijaanzicht-x-200x1334pi-plus-2-detailaanzicht-achterzijde-x-200x1334-pi-plus-2-detailaanzicht-crossover-x-200x220

 

 

 

 

 

 

Deze tweeter kan aan elk speakersysteem toegevoegd worden als supertweeter, wij kunnen de tweeter echter inzetten als volledige tweeter voor de Allegro zie Nieuwsbrief, dan stijgt de Allegro naar het beste wat op dit moment verkrijgbaar is in de zelfbouwmarkt, en zelfs high-end fabrieks speakers van 10-15K volledig van de kaart speelt.

4Pi Plus.2 ribbon super-tweeter

Highlights

  • Ribbon super-tweeter
  • 360° rondstralend
  • Instelbare crossover-frequentie
  • Opwaardering voor bestaande luidsprekers

De Elac 4Pi Plus.2 is een unieke ribbon supertweeter in de vorm van een rondom afstralende luidspreker, kortweg rondstraler genoemd. Deze door Elac gepatenteerde hoog-weergever dankt zijn opvallende naam deels aan de wiskundige omschrijving van de grootst mogelijke (afstraal)hoek (= 4 Pi).

De 4Pi Plus.2 is door Elac ontwikkeld als aanvulling en opwaardering van de hoogweergave van bestaande luidsprekers. Niet alleen Elac-luidsprekers, maar ook luidsprekers van andere merken kunnen flink profiteren van deze bijzondere supertweeter. De 4Pi Plus.2 zorgt voor een toename van de ruimtelijkheid en ambiance van zowel stereo- als surround-weergave, bij met name live-concerten en opnames in concertzalen. Het weergegeven frequentiebereik strekt zich uit tot boven 50.000Hz en doet dat zonder kastresonanties. Een tweede voordeel is het ontstaan van een grotere “sweet-spot”, zodat meerdere mensen kunnen genieten van een optimaal gedefinieerde weergave. Het effect is spectaculair!
In de behuizing bevind zich een scheidingsfilter met uitgekiende filter- en beveiligingsfuncties, zodat deze supertweeters eenvoudig parallel aan de hoofdluidsprekers kunnen worden aangesloten. Middels draaischakelaars kan de overgangsfrequentie naar wens worden ingessteld op 10.000, 12.000 of 15.000Hz. Tevens kan het volume op +/- 2dB of +/- 4dB worden ingesteld om de 4Pi Plus.2 optimaal aan te passen aan de bestaande luidsprekers. Dankzij deze opties is het mogelijk, de 4Pi Plus.2 probleemloos aan te sluiten op luidsprekers met een rendement van 84 tot 92 dB. Via bi-amping kan de 4Pi Plus.2 zelfs worden gebruikt met luidsprekers met een rendement boven 92 dB.
De resonantievrije behuizing is gemaakt van gegoten aluminium en is afgewerkt in een chique zwarte hoogglanslak.

Voor meer informatie over de 4Pi Plus.2 ribbon supertweeter kunt u ons altijd bellen of mailen

Gangbare winkelprijs € 1.269,-  per stuk, € 2538,- p/paar.

14:03 - Geplaatst door Peter

Nieuwe ontwerpen

Eloquentia

Eloquentia

Andante

Andante

Mini Nassac

Mini Nassac

Nizam

Nizam

Nassac Discovery

Nassac Discovery